Golvlampa

Skapa härlig atmosfär med golvlampor

Belysning är viktigt

Ett hem blir aldrig riktigt mysigt innan man har bra belysning. Med bra belysning menas inte bara att man ska ha riktigt starka lampor. Det betyder även att man ska satsa på många olika ljuskällor för att skapa atmosfär. Många tror att det räcker med en taklampa och kanske en lampa i fönstret, men sanningen är att rummet ofta känns platt och tråkigt om det är den enda belysningen man har.

Golvlampor är riktigt bra och flexibla ljuskällor. De passar både som belysning att läsa i bredvid soffan och som stämningsbelysning. En stor fördel med en sådan lampa är att den är enkel att flytta runt. Det finns också ett stort urval av varianter med ljus som går att rikta. Det gör att man kan få ljus exakt där man vill ha det för tillfället.

Välj en lampa som passar din inredning

Oavsett om du gillar den rustika och industriella stilen eller om du vurmar för mer romantisk shabby chic så finns det lampor som passar dig. Vurmar man för industristil passar en lampa i metall, antingen obehandlad eller pulverlackerad. För den som drar åt det mer romantiska hållet passar en golvlampa i trä eller ärgad metall med en skärm i vit textil.

Den som älskar färg väljer naturligtvis en lampa i en knallig sådan. Varför inte en härligt gul som piggar upp?

Skapa myskänsla

Finns det något bättre än att krypa upp i soffan efter en lång dag på jobbet, kanske med ett glas vin och olika goda vintillbehör från www.wineandbarrels.com/se som ostar och kex? Genom att belysa ditt rum på rätt sätt kommer du att förhöja denna myskänsla ytterligare. Om du satsar på en lampa med dimmer kan du enkelt anpassa belysningen så att den känns harmonisk. Tänk också på att varmt ljus ofta är hemtrevligare än kallt ljus som drar åt blått.

Kom ihåg att du kan ha flera golvlampor i samma rum. Oftast tror man att man måste begränsa sig till en, men det kan vara mycket snyggt att ställa en ensam lampa i ett hörn som komplement till den bredvid soffan. Addera sedan en snygg takbelysning och kanske en ljusslinga som sprider diskret ljus.

Lampor finns i alla prisklasser

Bara för att plånboken gapar tom behöver du inte försaka härlig belysning. De stora möbelkedjorna har ofta billiga kopior av designerklassiker. Ett annat alternativ är att leta snygga lampor second hand. Tänk bara på att elen kan behöva bytas ut i dessa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *