Hjälpmedel till seniorer

Shoppingvagnar

Shoppingvagnar blir en allt vanligare accessoar bland seniorer. För några år sedan såg man mest äldre personer med dessa shoppingvagnar på hjul, men idag har det blivit något av ett nytt mode. Så otroligt praktiskt när man ska gå och handla, då man slipper bära tunga saker hem. Om man har insett att man behöver en shoppingvagn på hjul, så finns det ett enormt utbud idag.

Varför ett utmärkt hjälpmedel för seniorer?

Som äldre kan det finnas många anledningar till att det känns väldigt jobbigt att gå och handla i matbutiken. Den främsta anledningen är att det är väldigt tungt att bära hem det man har handlat. Samtidigt behöver man denna sociala del i allra högsta grad och därför är shoppingvagnar ett underbart hjälpmedel för många. Det finns flera olika modeller av shoppingvagnar att välja emellan. Man bör dock tänka på hur stor man egentligen behöver, hur mycket man är villig att betala, om den är enkel att använda och om den har tillbehör som till exempel termopåse. Bra, stabila hjul är en fördel och du väljer själv om du vill ha två hjul eller fyra hjul.

En shoppingvagn kommer som sagt med två eller fyra hjul. En vagn med två hjul kan bara dras efter personen och kan inte skjutas framför, som en vagn med fyra hjul kan. En med två hjul kan dock stå upprätt eftersom den har en stödfot som stöttar den framåt. Fyrahjulingen är ofta väldigt lätt att styra eftersom framhjulen vrids. Denna är även väldigt lätt att köra även om den är tungt lastad.

Vad gäller storleken så finns det shoppingväskor med hjul från 39 liter och upp till 56 liter. Skillnaden är ganska stor. Vagnen väger inte så mycket så den behöver du egentligen inte tänka på i detta sammanhanget eftersom väskan ändå dras på hjul. Däremot kommer en full 56 litersvagn vara mycket tyngre att dra än en full 39 liters vagn.

Om du väljer en hopfällbar vagn så kommer det att spara väldigt mycket plats och är också väldigt praktiskt att förvara hemma. Se till att vagnen fälls ihop lätt, snabbt och inte kräver för mycket styrka.

Varför inte bara ett hjälpmedel för seniorer?

Shoppingvagnar blir en allt vanligare accessoar bland äldre. Men interessant nog inte bara bland äldre. Även yngre har förstått fördelen med dessa underbara, chica shoppingvagn på hjul. Varför bära tungt när man kan rulla hem det och samtidigt kan man köpa en riktigt snygg vagn, så man kan visa vem man är och vad man står för.

Shoppingvagnar har idag blivit så mycket mer än ett hjälpmedel till seniorer. Män och kvinnor i alla åldrar inser vilket otroligt bra hjälpmedel det faktiskt är och de blir mer och mer populära. Eftersom de blir mer populära så blir de även snyggare. Du kommer med all säkerhet att hitta den shoppingvagnen som du vill ha och som passar dig. Tänk även på att det är väldigt bra för miljön (och plånboken) eftersom man inte behöver köpa en kasse varje gång man går och handlar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *