elektroniska spel

Sällskapsspel ställs mot elektroniska spel

I dagens moderna värld är det många som helt har glömt bort hur det var förr. Detta sett både till tro och religion, gemenskap samt hur det var att ha roligt tillsammans. Numera är det vanligare att se massor av par som går ut och tar en fika på tu man hand, sitta med varsin mobiltelefon i handen. De ser inte på varandra. De talar inte med varandra. De bara fäster blicken på den lilla fyrkantiga skärmen och chattar med sina respektive vänner. Är det verkligen så det ska vara. Är det inte så att två personer som går ut och tar en kaffe på tu man hand ska prata med varandra, titta på varandra och behålla den traditionella gemenskapen? Ja, nu kommer många att direkt säga att det är 2018 och att vi lever i en modern värld. Är detta verkligen ett relevant påstående och måste det betyda att den personliga gemenskapen blir lidande?

Ja, tydligen måste detta ske. Internet tar helt enkelt upp en mycket stor del av varje människas personliga tid. Här kan detta vara att spela Novomatic slots spel, eller att bygga en värld i ett onlinespel. Ja, det finns till och med de platser på nätet där du kan skapa dig ett virtuellt liv vid sidan av det verkliga. Vad har då hänt med hemmakvällen? De där mysiga stunderna då hela familjen satt och spelade brädspel. Ja, en del minns dem medan andra är för unga för att ha varit med om allt detta roliga. Hur som helst finns det fortfarande de som ägnar sig åt detta, vilka ska ha stor heder. Dessutom kommer de inte att förlora mycket av sin hjärnkapacitet, utan istället utveckla denna samtidigt som de har roligt tillsammans.

Leder den virtuella världen till relationsproblem

På den frågan kommer det att finnas två svar. Ett härstammar från den gamla fina traditionella tiden då den personliga kontakten sattes i centrum. De förhållanden där det finns en från denna värld och en från den nya moderna, kommer ofrånkomligen ställas inför svåra prov. En del kan jämka, medan andra inte klarar detta. De moderna förhållanden som idag finns, kommer inte att ha något problem då båda parterna är Internetberoende, vilket har gjort att deras ursprungliga naturliga behov helt eller delvis har avtrubbats. Med andra ord så har sällskapsspel för länge sedan förlorat mot den virtuella världens digitala och asociala giganter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *