Cannabisolja

Ny trend: Tamponger med cannabis

Att cannabis hjälper mot mensvärk har varit känt under en lång period. Man vet att drottning Victoria använde tinkturer innehållande cannabisolja då man bland annat har återfunnit hennes små tinkturflaskor. Nu är en ny trend på uppsegling som även denna innefattar behandling med cannabisolja mot smärtor under menstruationen.

Smärtlindring och rus

Risken med att inta cannabisolja eller att röka cannabis för att lindra smärta är att man blir hög, når ett stadium av rus och alltså blir berusad. Beroende på vilken typ av cannabisplanta som används fås olika typer av berusning. Vissa ger lugn och koncentration medan andra leder till sömndruckenhet. För den som använder cannabisolja som smärtlindring kan detta vara en onödig bieffekt, syftet är nämligen inte att bli hög utan istället ämnar man försöka hantera värken.

Tamponger med cannabis

Nu har det amerikanska företaget Foria utvecklat en menstruationsprodukt som inte intas oralt. Företaget är redan känt i USA för att ha framställt diverse naturliga produkter för att frambringa extra njutning, såsom glidmedel, varav flera innehåller cannabis. Senast i raden av produkter är alltså tampongen med cannabis som ska ge användaren smärtlindring utan att framkalla det distinkta ruset. Tampongen används som vanligt vaginalt, som en suppositorie, men den är alltså preparerad med cannabisoljor.

Användarnas utlåtanden

De kvinnor som har testat tampongen säger att den fungerar. De påstår att de numera inte behöver ta läkemedel mot smärtan och de behöver inte längre ligga hopkurade med en varmvattenflaska mot magen. Det sägs att tampongen har effekt mot både kramper och smärta i den nedre delen av ryggen. Användarna nämner att tampongen ger effekt inom 20 minuter och därtill sägs tampongernas smärtlindring verka under en längre tidsperiod än vad de ordinära läkemedlen gör.

Produkten har inte testats eller godkänts av USA:s FDA (Food and Drug Administration), vilket är den del av USA:s stat som motsvarar det svenska livsmedels- och läkemedelsverket. Inte heller har tampongen genomgått någon klinisk studie.

Så fungerar tampongen

Tampongen innehåller kakaosmör samt cannabisoljorna THC och CBD, vilka kommer från ekologisk hampa. De vaginala väggarna tar upp ämnena med en gång genom blodomloppet och sprider på så vis komponenterna i kroppen. Störst verkan har oljorna lokalt där de har till uppgift att skapa avslappning på livmodern, livmoderhalsen och äggstockarna.

Forias intention är att erbjuda marknaden sin kraftfulla produkt och på så vis ge folk tillgång till denna naturprodukt med medicinala effekter. Samtidigt poängterar företaget att de använder moderna tekniker för att standardisera produktens renhet och potens. Det är på det viset de ämnar göra produkten säker och tillgänglig för alla kvinnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *