Cashmere kläder

Lyxiga plagg som håller länge

Unna dig ett plagg i cashmere

Om du vill unna dig ett riktigt lyxigt plagg som samtidigt som det värmer känns varmt och mjukt på kroppen, då borde du satsa på cashmere kläder. Visst kostar de ofta lite mer än plagg i vanlig ull, men känslan av lyx som cashmere kläder erbjuder är väl värd det. Om du vårdar dina plagg så kommer de dessutom att hålla i många år och kunna användas om och om igen.

Vad är cashmere?

Det är inte lätt att hitta rätt i djungeln av olika tyger och textilier på t.ex. www.stoffochstil.se. Har du till exempel någon gång undrat vad cashmere är så följer här en förklaring.

Cashmere tillverkas av ull från kashmirgeten som är en get som lever på platåer i Gobiöknen. För att göra materialet använder man sig av den mjuka underullen. Underullen måste då först skiljas ut från den grövre ullen som sitter ytterst. Det är en av anledningarna till att cashmere är ganska kostsamt. Tygerna, eller snarare stickningarna som tillverkas av ullen blir dock fantastiskt mjuka. Den som brukar tycka att ylle är jobbigt och stickigt att bära kommer inte att besväras av samma fenomen med ett plagg i cashmere.

Olika typer av cashmereplagg

Om man då bestämt sig för att investera i ett plagg i detta sköna material, vilket ska man välja? Allt är naturligtvis en smaksak, men en tröja kan vara en bra början. Den kan matchas i det oändliga med andra plagg i din garderob. En stor sjal är också ett bra val. Den håller dig garanterat varm och skön när vindarna viner. Se urvalet på www.life-is.se.

Vill du lyxa till hemmamyset kan du investera i ett helt mjukis-set i cashmere. Det finns knappast något härligare än att krypa in i ett sådant efter en lång arbetsdag.

Hur sköter man cashmerekläder?

När man lagt mycket pengar på ett plagg vill man naturligtvis att det ska hålla riktigt länge. För att det ska göra det är rätt skötsel viktig. Det första du bör tänka på är att inte tvätta i onödan. Ofta räcker det faktiskt att hänga ut plagget på vädring för att det ska kännas rent och fräscht.

Behövs ändå en tvätt så bör du använda ett speciellt ylletvättmedel och tvätta på högst 30 grader. Det är alltid bäst att tvätta för hand, men i nödfall kan du använda dig av tvättmaskinens ylleprogram. Du bör heller inte dra eller vrida plagget när det är färdigtvättat. Plagg i cashmere bör plantorkas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *