svenska pengar

Låna pengar utan inkomst

Tro det eller ej, men det finns faktiskt möjlighet att låna pengar idag fastän du inte har en regelbunden inkomst, så länge som du uppfyller de andra villkor som långivaren ställer och att en vanlig kreditupplysning visar att du är kreditvärdig för det belopp du önskar låna.

För att kunna ta ett lån vill en långivare så klart vara säker på att låntagaren har de ekonomiska förutsättningarna att kunna betala tillbaka en skuld. En låg inkomst innebär ofta att du kan låna ett lägre belopp och du kan räkna med att dina lånevillkor inte kommer att bli de mest förmånliga. För privatlån finns risken att du får den högsta räntan som finns. Alla långivare inom privatlån anger ett intervall för erbjudna räntor och med ett lån utan inkomst så kan du räkna med att behöva betala en räntesats som är bland de högsta i intervallet.

För att ta ett privatlån så är kraven på en löpande inkomst ofta ganska hög och ett minsta krav är normalt att den deklarerade inkomsten ska överstiga 100 000 kronor, alternativt 10 000 kronor per månad över en längre tid, men med SMS-lån är det en helt annan sak. Det finns knappast en enda SMS-långivare på marknaden idag som kräver att låntagaren har en fast anställning. Det räcker med att du har ett vikariat, en projektanställning eller timanställning som sträcker sig över återbetalningstiden.

Om du är säsongsarbetare, projektanställd eller har varit arbetslös till och från de senaste åren blir det kanske lite svårare att låna, men det går. Om du bara kan visa upp en så bra ekonomisk bild som möjligt, så kan bankerna istället se till din individuella betalningsförmåga. Det finns flera långivare som kan bevilja SMS-lån trots att du lever på A-kassa. Din A-kassa bör dock sträcka sig över lånetiden och i vissa fall kanske du därför måste visa upp ett intyg som visar hur många dagar du har kvar på din A-kassa. Om du arbetar lite extra vid sidan av dina studier är det normalt inga problem att få ett SMS-lån, men det finns faktiskt en del långivare som kan bevilja SMS-lån även om du lever på studiemedel. Ibland kan låntagare välja att teckna ett låneskydd som är som en försäkring som hjälper dig att betala dina lånekostnader om du till exempel skulle bli arbetslös eller drabbas av sjukdom.

Ett annat sätt är att du kan ta ett lån tillsammans med någon. Om den ena av låntagarna har fast inkomst, så godkänns detta ofta eftersom det då ökar säkerheten från bankens sida. För SMS-lån finns det ingen möjlighet att ställa säkerhet via medsökande eller borgensman. Här är det endast den löpande inkomsten som räknas.

Regeln är egentligen att du inte kan ta lån utan inkomst. Men ingen regel utan undantag. Undantaget är här att om du ansöker om lånet med en medsökande eller borgensman som har bra ekonomi kan du få ett lån utan inkomst. Att teckna låneskydd är också bra för att ha en chans att få låna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *