Den användbara CBD-oljan

Den användbara CBD-oljan

Cannabisoljan eller den så kallade CBD-oljan har visat sig vara en räddare i nöden för folk som lider av svår smärta, kräkningar, aptitlöshet och cancertumörer med mera. Vi talar då om ren CBD-olja som inte innehåller någon som helst THC, vilket är det ämne som finns i drogen. Istället har CBD-oljan klassats som ett klart hjälpmedel i många sammanhang där den förbättrar sjukdomstillstånd och boostar behandlingar. CBD-oljan kan köpas som ett kosttillskott och ge olika sorters lindring. Normalt intar man den i droppform oralt, några gånger om dagen, men man kan även stryka den på smärtande områden på kroppen som en lindrande kroppsolja. Läs mer om CBD-oljans egenskaper genom att klikka här och ta del av informationen.

Den “medicinska” oljan

CBD-oljan har numera fått ett klart uppsving när det kommer till medicinska effekter, då den har visat sig lindra alla möjliga, irriterande tillstånd, inte minst vid svår cancersjukdom, AIDS och MS. Den har även en nedtonande effekt på schizofreni där man kan märka en uppenbar skillnad hos patienten. Då CBD-oljan är helt ren och inte innehåller vare sig THC eller syntetiska ämnen, så slipper man oroa sig för bieffekter som till exempel kan vara vanliga vid intag av drogen cannabis i rökform. CBD-oljan är dock en hjälpreda även i lindrigare tillstånd som migrän eller molande huvudvärk, då några droppar på tungan kan ha samma effekt som en Treo-tablett. Dock är CBD relativt skonsam mot magen, viket Treo och andra värktabletter ibland inte är.

CBD-olja mot ångest

Vi har tidigare nämnt att ruset i cannabisoljan uteblir om oljan är ren, vill säga. Dock kan CBD-olja hjälpa till att motverka eller förbättra psykiska tillstånd som ångest eller depression. Detta kan vara ett betydligt bättre alternativ än att ge sig in i tablettmissbruk eller ätande av antidepressiva som i hög grad inte är bra på lång sikt. CBD-oljan har visat sig skonsam mot inre organ och inte farlig för levern som allehanda tabletter i större doser kan vara. Om du lider av ångest eller tvångstankar, alternativt depression, så är den bästa kuren rätt kost och motion, samt eventuellt en daglig dos av CBD-olja som kan hjälpa till på traven.

Hur oljan ska intas

Ta några droppar på tungan och låt verka ifred i cirka 15 minuter. Undvik att äta eller dricka under denna tid, så att oljan får verka som den ska. Du kan även köpa oljan i kapslar och svälja hela om du mot förmodan inte skulle uppskatta smaken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *