Din mamma

Bekanta dig med amerikanska “din mamma” skämt

Vi svenskar är ännu inte så bekanta med “din mamma” skämt då det är en typ av vitsar som härstammar från USA. Som så många andra skojiga ordvitsar och skämt så kommer de från Hollywood och filmer som The Nutty Professor. Här följer några roliga exempel på de-roliga-skamt.se/din-mamma-skamt/ som du kan dra och som är särskilt uppskattade i Amerika.

Se upp med denna typ av skämt

Ibland är detta inte ens ett fullständigt skämt utan kan bara vara ett svarsord som när du ställer en fråga till någon och personen bara svarar “your mom” på engelska, vilket betyder att din fråga inte är intressant. Men när det gäller vanliga “din mamma” skämt så är vitsen med skämtet att betona hur dum, fet eller ful din stackars moder är. Skämten kan också omfatta ens syster, vilket kan kännas av i länder som Frankrike. Dessa skämt bör man dock vara oerhört försiktig att skoja om på vissa platser på Jorden. I Sverige blir man vanligen inte lika upprörd över dem, kanske för att familjen inte har samma betydelse här eller för att vi inte är lika känsliga för skoj om familjemedlemmar. Men tänk bara på den ilska som fotbollsspelaren Zinedine Zidane visade den italienske spelaren Materazzi under fotbolls- VM 2004 när han skallade honom under finalen och blev utvisad. Det visade att motståndaren hade sagt ett förbipasserande skämt/förolämpning om spelarens syster och det uppskattades bevisligen inte.

Vad är skämten till för?

Varför skoja om den person vi älskar allra mest och som vanligtvis har störst betydelse för oss, kan man undra? Detta är enbart till för att provocera och irritera folk, vilket egentligen gör att de inte direkt kan tillhöra kategorin “vitsar”. Istället för att skratta åt dem så är de förmodligen mer till för att väcka känslor och att uppröra. Man kan sannerligen räkna denna typ av skämt till den torra humorn och det kan nog tänkas att barn tycker de är betydligt roligare än vuxna. Ändå kan det få en stor dos människor att småle, bara för att de flesta skämten är så långsökta att personen som drar dem kan få en eloge bara för att ha kommit på dem.

  • “Din mamma är så tjock att de var tvungna att skära sönder badkaret med vinkelslip för att få loss henne”.
  • “Din mamma är så fet att hon har 4 postnummer!”

Detta är bara några få exempel på dessa vitsar som är typiska både i USA och numera även i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *